Rybia polievka zemiaková
6 porcí
Ingredience:
maso rybí 300 g
voda 1,5 l
cibule 60 g
brambory 300 g
mrkev 1 ks
pórek 2 ks
pepř mletý
sůl
máslo 60 g
mouka hladká 40 g
petržel zelená
Popis přípravy:
V osolené vodě vaříme 14 minut rybí maso. To pak z vývaru
výjmeme,vykostíme a nakrájíme na kousky. Mezitím na másle
osmažíme drobně nakrájenou cibulku,pridáme očištěnou a na
nudličky nakrájenou zeleninu,osmahneme,trochu vše podusíme,
zaprášíme moukou a podlejeme procezeným vývarem z rybího
masa Polévku osolíme,okořeníme a na závěr přidáme brambory
a rybí maso. Krátce ještě povaříme. Jednotlivé porce posypeme
jemně nakrájenou petrželkou.